top of page
ДОБРЕ ДОШЛИ!

ДОБРЕ ДОШЛИ!

ВИРТУАЛНО СТУДИО ЗА ПСИХОТЕРАПИЯ И ИЗТОЧНИ ПРАКТИКИ

СТАНЕТЕ ПСИХОТЕРАПЕВТ!

СТАНЕТЕ ПСИХОТЕРАПЕВТ!

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ЗА МЕТОДА ПСИХОТЕЛЕСНА ПСИХОТЕРАПИЯ!

Променете живота си!

Променете живота си!

Върнете здравето и удоволствието от живеенето. Запишете си час за консултация. Това е моето студио. Заповядайте!

ОБЩУВАЙТЕ И ПРИНАДЛЕЖЕТЕ!

ОБЩУВАЙТЕ И ПРИНАДЛЕЖЕТЕ!

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ГРУПА ПО ПСИХОТЕРАПИЯ!

Аз съм проф. Захарина Савова - психолог и психотерапевт в гр. София.
Създадох това красиво пространство, за да се срещна с вас - приятелите на психотерапията. С времето имам все по-често нужда да споделям мислите, чувствата, вълненията си в моя път на психолог, психотерапевт, университетски преподавател, супервизор, аналитик и дидактик в психотелесната психотерапия - неорайхиански модел.
Този сайт изразява по-скоро моята човешка и женска същност. Споделянето е основната му цел.
Захарина Савова - психотерапевт/психолог в София
кога да потърся

ПСИХОТЕРАПЕВТ

 

Понякога човек има нужда от друго човешко същество, за да продължи живота си. Някой, с чиято помощ да си върне доверието в себе си и в другите, да намери пътя към щастието, хармонията, баланса, здравето. Понякога човек просто се чувства изгубен в собствените си мисли, чувства, усещания. А понякога има нужда само от още една стъпка, но не я открива.

 Когато сте объркани, самотни, чувствата ви са объркани или не можете да ги усетите, когато стресът ви задушава, когато личният ви живот е объркан или липсва въобще, когато сте потиснат или прекалено превъзбуден... Не се колебайте, потърсете помощ! Вижте повече тук.

Любовта е отговорът на всички въпроси!

Захарина Савова - психотерапевт/психолог в София

ЗАПОЧНЕТЕ СВОЯТА ЛИЧНА ТЕРАПИЯ.

 

Решението да започнеш терапия идва в момент от живота, когато промяната е по-желана от привидната сигурност, когато човек усеща проблемите си, но не може да ги определи, назове, преодолее сам. И защо пък трябва да е сам. АЗ без ТИ не може да се съществува. Ако сте взели решение да не вървите сами по пътя на промяната - вие сте свършили половината от работата си в терапията.

КОГА ЧОВЕК
УСЕЩА НУЖДА ОТ ИСТИНСКА ПРОМЯНА?

 

Естествена потребност и стремеж на всеки човек е да бъде щастлив. Но колко от нас се усещат така през по-голямата част от живота си?!

Когато човек усети, че е загубил вкусът на удоволствието и отпускането, когато живее в напрежение и неистово иска да излезе от кръговрата на тревогата, но не успява сам и осъзнава, че не може сам - тогава е време за промяна.

А психотерапията е един от най-успешните пътища към промяната.

Психоанализата и психотерапията са един от начините да си помогнем в достигане на хармоничен, здрав и достоен живот. Това е целенасочен процес на работа от страна на пациента и терапевта.
Целта е себепознание, себеразвитие, себеусъвършенстване и успешно социално функциониране.
Чрез методите на психоанализата и психотерапията се разрешават проблеми от емоционален, поведенчески и екзистенциален характер.

Или най-общо казано, смисъла на психотерапевтичната работа е да постигнем удовлетворение и щастие, без да сме в противоречие с истинската си природа и потенциал.

 

В последните години за целите на бизнеса се използват груповите форми на тренинг - тийм билдинг. Това е груповодинамичен тренинг с цел създаване на благоприятен социално-психологичен климат, повишаване на мотивацията и комуникативните умения на членовете на една организация или екип. Овладяват се умения за работа в екип, управление на конфликти, преодоляване на бърнаут /професионално изчерпване/.

Професионалната ми подготовка като клиничен психолог и психотерапевт ми дават умения в психологично консултиране и психологична диагностика; индивидуална, семейна и групова психотерапия; фирмено консултиране и провеждане на тийм билдинг, супервизор.

Психотерапията е отговор на изискванията на човека и обществото, на новите научни постижения, на динамиката и променящият се начин на живот, на нови потребности и нужди. Необходимоста, смисъла и значението на психотерапията се доказват във времето най-вече от постигнатите резултати.

 

СВЪРЖЕТЕ СЕ С МЕН! Аз и моят екип ще ви отговорим!
 

БАЛАНС В 

ДВИЖЕНИЕТО.

 

Как се постига баланс в живота?

Моят отговор е - с движение, плавно, без насилие, но и без да спираме. Това движение лежи в основата на избрания от мен психотерапевтичен метод.

Съществуват различни направления и психотерапевтични школи; множество разновидности и варианти на психотерапевтичните методи и подходи. Това позволява на терапевта и пациента да изберат най-подходящата, съобразена с индивидуалността на човека и нуждите му, с цел максимално добър лечебен ефект. Невярно е да се мисли, че има единствено правилен, или най-добър, най-ефективен метод и техника.

Едно от направленията в психотерапията е - неорайхианската аналитична телесно ориентирана психотерапия. Този метод съдържа в себе си физиологични и психологични аспекти. Не можем да говорим за постигане на телесно здраве, откъснато от психичното здраве на личността. Проявата на болестни симптоми (физически, психически, емоционални, поведенчески) се разглежда като израз на напрекъснато взаимодействие и влияние на телесното върху душевното и обратно. Терапията е ориентирана към разбиране и приемане от човека на неосъзнати /несъзнателни/ психологични механизми на поведение, мислене, чувстване. Разбиране и приемане на истинските потребности и овладяване на умения за тяхното задоволяване. Изграждане на любов, грижа и отговорност за собственото здраве и начин на живот.

 

 

Захарина Савова - психотерапевт/психолог в София

ЛЮБОВТА РАЗШИРЯВА СЪЗНАНИЕТО И НИ ДАВА РАЗЛИЧНИ ОТГОВОРИ НА ТРУДНИТЕ ВЪПРОСИ!

 

ОТЗИВИ от ПСИХОТЕ-РАПЕВТИЧНИТЕ ГРУПИ:

 "Благодаря за осъзнаването. За това, че се докоснах до любовта, която нося в себе си. До жената, която намерих и за това, което изгубих по пътя си."

 

    "Върнах се в своето Аз. Отново ми пораснаха криле и полетях. Усещането е прекрасно, не може да се опише. Много, много благодаря!"

 

    "За мен бяха много полезни и ценни разговорите и съветите за отношенията в двойката, как да разбираме и да бъдем разбирани от мъжа, как да съхраним любовта и сексуалното привличане с партньора си…. Във времето между първата и втората група видях, че нещата, които си пожелах ми се  случват ! Изненадана  и щастлива съм от промяната в отношенията с мъжа ми - Той вижда отново жената в мен!"

 

    "Мога и искам. Това разбрах. Аз и само Аз съм тази, която трябва да се промени; това че искам, означава да раздам. Да раздам любовта, която нося в себе си. Това, което съм заключила дълбоко в себе си, за да не позволя да бъда наранена. БЛАГОДАРЯ ЗА СЪБУЖДАНЕТО!!!

 

    "Прекрасни групи!!! Забързана, залисана в ежедневните задачки, някъде по пътя сякаш бях загубила себе си.  Участието в тези групи ме даде времето, пространството и възможността  да се върна към себе си, да се огледам какво правя с живота си, какво искам, коя съм Аз, какво ме прави истински щастлива.  

 

    "Благодаря, че ми помогнахте да си отговоря на много въпроси,  да добия увереността и самочувствието на Жена, които  бях загубила някъде във времето.  Беше дълбоко, вълнуващо и богато преживяване!"

 

   "Няма случайни неща! Получих възможност да изживея точно тези емоции, да се замисля за тези неща и да ги променя точно в момента, в който усетих потребност да ги получа. Благодаря!"

 

Име *

Email *

Тема

Съобщение

Благодаря ви за доверието!

bottom of page