ТРЕНИНГИ

Тренингите са част от груповата психотерапия. Групите ни срещат, сближават и отварят. Срещата на Аз с Ти прави живота ни пълнокръвен и истински.

ЖЕНАТА В МЕН

моето любимо "дете" - специално за дамите

 

Във всяка една от нас има красота, нежност, вълшебство, могъща позитивна сила. Ние жените даваме живот, радост, щастие, грижа за другите! Можем да обичаме, но първо трябва да се научим да даваме на себе си и да обичаме себе си. В тези тренинги ще се докосваме до тайните и красотата на всяка една от нас. Ще се научим как да бъдем още по-доволни от живота си; щастливи; с усещане за хармония в тялото, душата и мислите; успешни и реализирани така, както сами сме избрали!

В групата основно ще се работи по методите на аналитичната телесна психотерапия, биоенергийни техники, дихателни практики и медитативни практики, арт терапия.

Съдържанието на тренингите е съобразено с основните въпроси, които вълнуват съвременната жена - себепознание, сексуалност, майчинство, бизнес, баланс на теглото, емоционален баланс. Цели се постепенно и задълбочено самоизследване, достигане до вътрешни откровения и истини; преодоляване на страхове, ненужни ограничения, развиване на умения за управление на собствения си живот и взаимоотношенията със света и другите. Усвояване на практики, които ще подобрят качеството на живот и удовлетвореност.
Изборът на кой от тренингите ще присъствате е ваш, но имайте предвид, че съдържанието е различно и надграждащо.

 

 

МЕНИДЖМЪНТ НА СТРЕСА

Как напрежението да ни служи, без да ни изчерпва силите.
Специално за бизнеса

 

Стресът неизбежно присъства в нашето ежедневие и само от нас зависи какво ще бъде влиянието му върху живота ни. В този тренинг се дават практически умения как да разпознаете и да се противопоставите на стреса в личния и професионалния ви живот. Усвояват се техники за намаляване и освобождаване от напрежението, безпокойството, умората и стреса; за подобряване на психическото и физическо здраве; балансиране на телесното тегло. Работи се върху постигане на умения за емоционална и психическа устойчивост, управление на времето.
Участието в тренинга ще даде на всеки един нов поглед и възможности за умело противопоставяне на негативните влияния и стресогенни фактори от ежедневието, за постигне на по-добро качество на живот и здраве.

 

ТЕМАТИЧНИ СУПЕРВИЖЪН ГРУПИ

 

Водещ: проф. Захарина Савова

СУПЕРВИЖЪН  - ГРУПИ –„ Терапия на петте движения“

Водещ: проф.Захарина Савова,д.м.                               

В групата ще се работи с методите на аналитичната телесна психотерапия,  биоенергeтични  дихателни техники, медитативни практики, Смехотерапия.

Чрез Терапия на петте движения усвояваме  поведения, опитности, умения водещи до себепознание, себеразвитие и личностна удовлетвореност. В защитена среда ще експериментираме, ще преживяваме, ще бъдем себе си без сковаващи ограничения;  ще търсим отговори на важните за нас въпроси…

Във времето за практики, всеки ще може да усети неговият начин за възстановяване на психическия и емоционален баланс, преодоляване на стреса и умората.

...и разбира се време за безусловен смях, забавление, изненади ….

 

 

ХРАНАТА И ЕМОЦИИТЕ

Днес все по-често говорим за хранителните разстройства: анорексия, булимия, хиперфагия, прегорексия, орторексия и т.н...

А какво е храната? Лесно би било да кажем, че е заместител на удоволствието. Нашите отношения с храната ни водят най-често към отношенията ни с другите. Човекът е създаден да живее в общност. "Аз" без "ти" не може да съществува. Затова и в тренингите за храната и емоциите изследваме нашите пътища към важните за нас хора и начините, които сме усвоили през годините да се храним в най-общия смисъл на думата - с емоции, с докосване, с преживявания, с думи, с привързаност, със секс, с любов. Търсим къде по нашия път сме прекъснали връзката със себе си и сме забравили, че храненето не е само материално, че хората не могат да бъдат сдъвкани и глътнати, че най-краткият път до другия преминава през доверието, нежността и любовта.

С ОБИЧ КЪМ СЕБЕ СИ

Вижте как напрaвихме този тренинг през пролетта на 2016 година в планината:

Тренинг-семинари мога да организирам по всяка значима тема: стрес, травми от насилие, редукция на теглото, хранителни разстройства, зависимости, училище за родители и др. Всяка тема на личностното израстване може да бъде начало на вълнуващо и преобразяващо преживяване.

 

СМЕХОТЕРАПИЯ

Смехотерапия или йога на смеха е прекрасна практика за разтоварване на напрежението, за тонус и преработване на стреса на едно различно от съзнателното ниво. Пълната сесия е от час и половина и  ще ви отведе до пълно отпускане.

Захарина Савова - психотерапевт/психолог в София

​© 2015 Психотерапевт Захарина Савова.

Сайтът е създаден на Wix.com

  • Белая иконка facebook
  • Иконка Twitter с прозрачным фоном
  • белая иконка googleplus
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now