ЗАХАРИНА САВОВА/Zaharina Savova - ПСИХОТЕРАПЕВТ и психолог в гр. София

как да станете психотерапевт-

ето някои основни стъпки:

Следдипломна квалификация/Изисквания за университетско образование/Изисквания на БАП/Избор на психотерапевтична модалност/ Лични качества/Мотивация

Професията "психотерапевт" все още не е регламентирана докрай в България, но е една от бързо навлизащите в живота ни след 1990 година.

 

За да се обучавате като психотерапевт, трябва да имате университетско образование по психология, медицина, социални дейности, друга подходяща хуманитарна специалност. С друг тип или без университетско образование, вие можете да станете консултант с право на работа под супервизия.

 

Възможностите за обучение в света включват стотици психотерапевтични модалности, в България са представени десетки видове, като информация за тях можете да получите на сайта на БАП.

 

Аз съм член, а периодично и председател на УС на БИНАП - БЪЛГАРСКИ ИНСТИТУТ ПО НЕОРАЙХИАНСКА АНАЛИТИЧНА ПСИХОТЕРАПИЯ, чиято мисия е да подготвя специалисти за отговорната професия психотерапевт. В института предлагаме задълбочено образование в областта на телесно ориентираната психотерапия (модел – неорайхианска аналитична психотерапия). С нашето обучение покриваме изискванията на Европейската Асоциация на психотелесните психотерапевти и на БАП, поради което и с нашата диплома можете да работите във всяка европейска държава! За повече информация може да посетите сайта на БИНАП: http://www.ibpt.eu/about-us/. Всяка година през юни и септември се организират информационни срещи в БИНАП. Можете да проверите датата на сайта на института за текущата година!

стълбове на обучението на психотерапевта:

1. лична терапия

2.обучение в конкретен психотерапевтичен метод

3. работа под супервизия

4. стаж в психиатрична клиника

​© 2015 Психотерапевт Захарина Савова.

Сайтът е създаден на Wix.com

  • Белая иконка facebook
  • Иконка Twitter с прозрачным фоном
  • белая иконка googleplus
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now